Szubjektív vélemény egy ideiglenes munkavállalótól

Los Angeles

Los Angeles

Buli, Szórakozás, Turizmus

2017. április 05. - peterftoth

Los Angeles tele van szórakozási lehetőségekkel, mivel ezreivel érkeznek turisták a városba, valahogy el kell szórakoztatni a népet!

Nappan szinte végtelen lehetőség van eltölteni az időt, de sajnos éjszaka ez már nem igaz. Számomra teljesen hihetetlen volt, amíg meg nem tapasztaltam, de tényleg minden egyes szórakozóhely bezár hajnal kettőkor. 

Van kb 3 db night club, ami reggel 6-ig nyitva van, de a zene is gyenge, a közeg is furcsa, kifizethetetlen, és nagy eséllyel valamin fenn is akad az ember, ami miatt nem engedik be. Tele van a hely, nem megfelelő cipő, túl nagy neszeszer stb... 

De kezdjük előbb a nappali szórakozási lehetőségekkel!

Aki Los Angelesbe érkezik, és nappali szórakozásra vágyik, annak azonnal irány a Sunset Beach és Venice Beach!

Keresd meg az Expo Line vonalát, ülj fel rá, és odavisz (csak ne a LA Downtown felé indulj el).

Az alábbi galériára kattintva a képek mellett megjelenik egy-egy kis szöveg, így nem kellett ide egyesével beillesztenem a képeket minden mondat után :)

 

A Sunet után irány az Expo Line ellenkező végállomására, a 7th utcába a Downtownba!**

* Ha nem érdekelnek a felhőkarcolók, akkor ide fölösleges eljönnöd, mert semmi más nincs, csak gyönyörű, óriási épületek.

* Ha odautazol, kérlek figyelj oda meddig sétálsz el, mert innen pár utcányira van LA legveszélyesebb környéke a Skid Row. Mi sikeresen bekeveredtünk, de erről majd a közbiztonságról szóló bejegyzéseben.

A nappai szórakozás kategóriába tettem még a hírességek sétányát (Walk of Fame) is. Ide mindenképpen el kell látogatni. Annyira nem nagy durranás, inkább csak kötelező érdekességnek nevezném. Túl sok ember van az utcákon, a környék tele van őrültekkel, hajléktalanokkal, nem az az érzésem, hogy a csillagos járdán sétálok, hanem, hogy minek kell kerülgessem ezt a sok fura alakot? :) Ennek ellenére kétszer is elmentünk arra a környékre, mert szuper kis boltok vannak, egész olcsón lehet venni mindenféle szuvenyírt a családnak, barátoknak. 

 

A nappali szórakozások ultrája, alfája és omegája a híres Universal Studios Theme Park.

A jegyárak borsosak, egy napra fejenként 30 000 Ft. Nem túl sűrű napon is minimum 45 percet kell sorban álnni egy-egy attrakcióhoz, ami kb 5-10 percig tart (de van olyan, ami 30mp). Borzasztóan hangzik ezért a pénzért igaz? Hát nem az! Ezek ellenére is simán megéri kiadni ezt az összeget, egy forintját sem sajnáltam a jegyárnak.

Reggel 11-re érkeztünk, este 19:00-kor úgy kellett minket kiterelni onnan. 18:40-kor még beálltunk egy 20 perces sorba, pont ki tudtuk használni a rendelkezésre álló időnk minden egyes percét, és amit érdekelt, azt meg tudtuk nézni. 

A szervezők elképesztően kitettek magukért, minden úgy van megcsinálva, hogy tökéletesen érezze magát a látogató, egy pillanatra sem legyen semmilyen negatív érzése az embernek. Ha mégis valami problémád van, biztos lehetsz benne, hogy tévedsz, és már jön is a segítség, vagy a magyarázat. 

Említettem, hogy 40 perces sorok vannak az attrakciókhoz, de azt nem, hogy a mellékhelyiségeknél egy percet sem kell várni, annyira túl van tervezve. Minden 50 méter után egy fél háznyi WC "pláza" áll rendelkezésre, patyolat tisztán. 

Ha túl húzós hullámvasútra ülsz fel, a belépés előtt ujjlenyomattal zárható és nyitható csomagmegörző kazettákba kell betenni a táskákat, hogy el ne hagyd a cuccaidat a suhanás és visítozás közepette. 

Én pont a legdurvább attrakciónál követtem el azt a hibát, hogy a táskát leraktam, de a telefonom a zsebemben maradt, a sor végén láttam meg, hogy gond van (100% kiesett volna ennél). Beültettek a segítők, közben gyorsan megkérdeztem, mi legyen a készülékemmel. A csaj rámutatott, hogy előttem a lábam között egy fonott zsák van, amibe csak bele kell dobni ami a zsebemben maradt, meg kell fogni a száját, amíg tart a menet. Abszolút gondtalanul tudtam szórakozni.

Fontos infó: Lehet bevinni kaját, piát! :))

Az oldalon úgy írják, nem illik, de ilyen jegyár mellett mi megkockáztattuk. Csomagoltunk pár szendvicset, és odadobtunk melléjük két deci szilvapálinkát is az apu féléből. 

A beléptetésnél várva nagyon be voltunk tojva, hogy elveszik a szajrénkat, mert több átvilágításon és biztonsági kapun is át kell jutni a bejáratig. Szerencsére csak fegyvert és hasonló veszélyes dolgokat keresnek, az ételünkhöz és a piánkhoz nem nyúltak. Jól is jött a pálinka, unalmunkban a sorba állva mindig becsiccsentettünk kicsit, mire valahol sorra kerültünk a 40 perc várakozás után :D

A legjobb helyen is a legjobb: Universal Studios tour!

Ha még mindig nem lett volna elég a jóból, az ember legtöbbször a helyszínen szembesül azzal a ténnyel, hogy ez nem csak egy vidámpark, amit odaépítettek valahova a hegyekbe, ez a helyszín maga a Universal Studios forgatási területén van, és te a jegyeddel bemehetsz oda!

Ide alig volt sorbanállás, mert egymást érik a kb 80 főt szállító járművek, szinte azonnal sorra kerültünk, pedig legalább 400 ember áltt előttünk a sorban. Felültetik az embert, kap 3D-s szemüveget, amit el sem tud képzelni mire fog tudni használni egy nyitott terű vonaton ülve.

A turistavezető megjelenik egy monitoron, és tolja az információkat a látottakkal kapcsolatban, elviszi a hátán az egész bulit, az első szerelvényben ül, közben figyel, nincs e vészjelzés, vagy bármilyen egyéb gond.

Nem akarok minden poént lelőni, ezért csak annyit mondok el, hogy soha nem látott élményekben lehet része az embernek. Szerintem ilyen technológiát még sehol máshol nem használnak a világon. Ez már nem 3D-s videózás, de nem is 4D mozi, ez már annál sokkal több.

A körúton megmutogatják a forgatási helyszíneket, már mindenre megvan a saját díszlet és robotika. Láttuk hol vették fel az egész Született feleségeket. Bree, Linette, Gabriel házai között haladtunk el, a Lila akác közben, ezek a mai napig fel vannak építve, és használják. Néhányan írók, és egyéb irodai melósok ezek között a díszletek között élnek, egy srác éppen ott kocogott, mikor elhaladtunk :D

Megmutatták a robot cápát, amivel Steven Spielberg forgatta azonos című filmjét. Egy teljes öböl, és kikötő fel van ehhez építve. 

Láttunk lezuhant repülőgépet, összeomlott házat is.

Egy kisebb New York külön fel van építve, ugyanígy van Európai helyszínnek is egy placc. Szinte hihetetlen volt látni ezt.

Ott volt az a motel helyszín is, ahol az összes ilyen témájú horrorfilm játszódik, még az a kólás automata, ami mindig ott van a filmekben a sarkon is pont ugyanott volt, hátborzongató. (itt egyébként egy színész késsel kijött a motel ajtaján és a vonatunkra rontott kis élményfokozás céljából)

A lényeg, hogy erre meg kell venni a jegyet, és el kell menni, nincs mese, ilyet látni nem sok lehetőség van egy életben, ezt komolyan mondom. Fantasztikus volt!

Azért nincs több fotó, mert videókat készítettem itt főleg, és azokat később tudom feldolgozni / megvágni. Egyet gyorsan feltöltöttem az érdekesség kedvéért

Éjszakai élet, Bulizás

 

Elöljáróban annyit már megemlítettem, hogy Los Angelesben a helyek 2-kor zárnak, ezért nagyon nehézkes este programot találni, szinte lehetetlen. Ez nem is annyira indokolatlan, mivel LA-ben ha nappal 32 fok van, este 6 után akkor is nagyon lehűl a levegő, szinte olyan, mint a sivagatban, percenként több fokot zuhan a hőmérséklet. Mi mindenhova délután kettőkor is kabáttal a táskában indultunk el, mert hazafelé már úgy vacogtunk esténként.

Ha elég a bulizás hajnal kettőig, akkor szinte bármelyik bárba be lehet ülni, az árak és a társaság alapján gyorsan le lehet szűrni ki mit szeretne. Érdemes a Yelp-en keresni, arrafelé mindenki ezt használja inkább, nem a TripAdvisort.

Nekünk nagy szerencsénk volt, mert Icu testvére, Sanyi szombatonként éjszaka egy underground szórakozóhelyen dolgozik, így elsőre olyan buliba sikerült csöppennünk, ahol a kedvenc zenéink mentek.

Főleg dance és kemény basszuszenékre bulizunk Krisztivel. Mikor ezt megemlítettük Sanyinak, azonnal mondta, hogy a munkahelyén, a Cha-Cha Lounge-ban van a helyünk szombatonként. Előre szólt, hogy nagyon getto buli lesz, asztalon táncolás, rengeteg ember várható. 

Igaza is volt, olyan buliba keveredtünk, hogy jobbat kívánni sem tudtunk volna, de tényleg! :)) Pont a mi ízlésünknek való társaság, hozzáállás, és igényes DJ. Plusz, a szokásos árnak a feléért, 4$-ért lehet sört kapni (persze, mi majdnem mindig ingyen ittunk, Köszi Sanyi!! :D) .

Hajnal kettőkor én annyira topra voltam bulizva, hogy alig akartam elhinni, mikor felkapcsolták a lámpákat. Itthon egy ilyen party után mindenki az utcán óbégatna, tüntetne, poharat törne. Nem hittem a szememnek, de verejtéktől tajtékzó csúcsra járatott arcok is megitták az utolsó kortyot, beszélgettek 10 percet a hely előtt, a 20. percben már mindenki nyugodtan hazaindult, kiürültek az utcák. 

Most olvastam egyébként egy cikket arról, hogy a látottak ellenére, nagyon sok probléma van ezzel a kettő órai bezárással,  mert sok fiatal fél részegen csatangol céltalanul a bulik után, és nem találnak semmit, ahova mehetnének. Ha már régóta az undergroundban mozog valaki, az esetleg kap meghívást titkos raktárházas (warehouse) vagy sivatagi bulikra, amik reggelig is eltartanak, viszont ezekkel meg az a baj, hogy életveszélyesek, többször haltak már meg fiatalok, mert tűz ütött ki egy raktárépületben, ahol ment a bulizás. 

Én nagyon remélem, hogy legalább 4-ig kitolják ezt a korlátot egyes területeken, mert mire visszamegyünk, bulizni akarok kettő után is! :))))

 Így néz ki egy party a Cha-Cha Lounge-ban:

 

Elég sűrűn tartanak titkos, illegális bulikat a sivatagban, itt aztán se hang sem időkorlát nincs. Sajnos a zenei repertoár nem túl változatos, trance, goa, techno repetatív stílusokra lehet táncolni. Közben zsongrőlök tüzes eszközökkel, és mindenféle leddel felszerelt cucokkal szórakoztatják egymást és a többieket. 

A sivatagban borzasztó hideg van éjszaka, ezért két pulóvert, nadrágot, télikabátot, sálat is magunkra vettünk. Ez nem bizonyult elégségesnek, így rásegítettünk majd egy liter vodkával. Amíg az tartott, nem volt gond a hőháztartással..

Aztán jött a napfelkelte. Én, mint sivatagban először járó, egyszeri ember, lefeküdtem a sátorba betakarózva, vastag pulóverben, farmerben, mert hogy hideg van.

Persze, hideg... Két óra alvás után ordítva téptem fel a sátrat, és döbbentem rá, mit is jelent annak a két ténynek az együttes fennállása: Sivatagban vagyok + felkelt a nap. Kb 30 perc alatt 10-15 fokból hirtelen 40 lett, szinte hihetetlen volt, hogy két óra szundítás alatt lecserélődött körülöttem minden. Éjszaka érkeztünk, világosban addig még nem is láttam a terepet, olyan volt kimászni a sátorból, mint ha átteleportáltam volna egy másik világba. Kicsit emlékeztetett a Kunságban szervezett motoros találkozós reggelekre, de azért annál jóval melegebb volt.

Hazaúton elmentünk megnézni még a pipacsokat, ugyanis a környéken 7 éve nem esett az eső, idén viszont igen, ezért egy pár napra kivirágzott a vidék.

+BÓNUSZ TIPP

Ha szereted a Jazz-t, akkor érdemes ellátogatni a Marie Callender's étterembe bármelyik pénteki napon. A dobos 85 éves bácsit Hideg Istvánnak hívják, Magyarországról menekült 56-os forradalmár. Imádnivaló pofa, ha szünetet tartanak, érdemes neki köszönni, biztos örül néhány hazai szónak. A Magyar Házban mutattak be, neki, mi úgy keveredtünk le erre a helyre. Annyira örült nekünk, hogy egész este, minden szünetben velünk sztorizgatott, közvetlen ember, szerintem nincs ember a Földön aki ne kedvelné meg azonnal.

dsc_9877.jpg

dsc_9876.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://los-angeles.blog.hu/api/trackback/id/tr9212399399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása